Sporthorloge

Wil jij je sportpresentatie verbeteren en precies weten hoeveel calorieën je hebt verbrand een ultieme uitkomst daarvoor is een sporthorloge. Een sporthorloge kopen kan erg handig zijn om assistentie te bieden bij het behalen van je sportdoel. Een sporthorloge analyseert en verbetert jouw prestaties. Er zijn behoorlijk veel merken actief in deze markt , zeker omdat sporten  steeds populairder word. Veel sporthorloge’s zijn voorzien vaan hartslagmeter.

Sporthorloge kopen

Sporthorloge kopen met of zonder borstband?

Sporthorloge met borstband

Wilt jij je hartslag meten maak gebruik van een borstband, zoals de naam al aangeeft komt de horloge rond om de borst te zitten. Borstbanden kan je ook los aanschaffen, als je las hebt van een geïrriteerde huid is het minder geschikt. Deze is word niet meer zo vaak gebruikt.

Beste sporthorloge

Sporthorloge zonder borstband

Niet elke sporthorloge maakt gebruik van een borstband je hebt veel verschillende sporthorloge’s. Er zijn ook horloge’s met een aangepaste hartslagmeter , dan meten ze de hartslag van de pols

Sporthorloge’s met vingeropmeting

Er zijn ook horloges waarmee je de hartslag kunt meten door middel van 2 vingers op een censor op het horloge te leggen. De hartslag is dan een momentopname van het moment dat je je vinger op het censor zet. Voor wie graag continu de hartslag wil meten zijn deze horloges minder interessant, dan moet je constant je vingers op de censoren neerzetten.

Sporthorloge door middel van bovenkleding

Deze manier word niet vaak gebruikt omdat het vrij nieuw is. De elektronische vezels in het sportshirt sturen gegevens door naar een compartiment in de bovenkleding. Vervolgens lees je de informatie terug  op het sporthorloge.

Functies van een Sporthorloge

Verlichting

Sport je vaak in de avond? dan kan het nogal donker zijn. Dan is het handig om een sporthorloge met verlichting te kopen, dan kan je het eenvoudig lezen.

Hartslagzone instellen

Er zijn sport horloges  waar je hartslag  boven en de onder grens kan instellen. Het is lastig om tijdens het sporten binnen je hartslag bereik te blijven, je kan een alarm instellen als je er bijvoorbeeld over heen gaat voor wie binnen een bepaalde hartslag bereik wil trainen is dit onmisbaar.

Tussentijden opmeten

Voor sporten waar het belangrijk is om de tussentijden op te meten denk hierbij aan schaatsen en hardlopen. Je kan hierbij rondetijden en tussentijden opslaan.

Snelheid

Met deze functie kan je de snelheid bijhouden als je bijvoorbeeld aan het fietsen bent.

Waar moet je opletten om een als je een Sporthorloge gaat kopen?

Grafische weergaven
Sommige sporthorloges laten slechts in blokjes zien in welke hartslagzone’s je traint. De uitgebreidere modellen laten het in grafieken zien  dan heb je een veel duidelijker beeld van je gegevens.

Sporthorloge kopen?De wat duurdere sporthorloge’s kan je verbinden met je computer of mobiele telefoon en dan heb je een goed overzicht van de gegevens op die manier kan je je trainingen analyseren zowel op je mobiele telefoon en computer. Je hebt ook verschillende app’s waarmee jij je sporthorloge kan verbinden.

Smartwatches

De smartwatch begint steeds populairdere te worden je kan ook verschillende functies gebruiken voor het sporten. Je kan je stappen tellen en je hartslag meten, het is niet zo uitgebreid als een sporthorloge. Daarom is het aangeraden om een Sporthorloge kopen.